Wat heb ik met ACNES en Buikwandpijn?

Wat was mijn eerste ervaring met ACNES? Waarom heb ik deze website gemaakt? En hoe kwam ik bij de speciale behandelmethode?

Even voorstellen

Hallo. Mijn naam is Roel Schenk en ik ben sinds 2014 fysiotherapeut. In mijn werk heb ik een sterke affiniteit met het oplossen van aanhoudende lichamelijke klachten. Ik krijg energie van samen puzzelen met de cliënt, om uiteindelijk tot een oplossing te komen.
In 2018, tijdens een praktijkles van fasciatherapie, benoemde een docent tussendoor vluchtig: “…deze techniek kan ook goed werken bij ACNES”. Er werd verder niet op in gegaan. Dat was voor het eerste dat ik hoorde van het bestaan van deze diagnose.

Aantekening tijdens de praktijkles [2018]

Mijn eerste ervaring met ACNES

Twee weken na het horen over het bestaan van de diagnose ACNES, presenteerde zich bij mij een jonge vrouw met deze symptomen. De diagnose was bij haar gesteld door een medisch specialist. Alle informatie die ze had verkregen op het internet, social media en bij artsen, ging over injecties en chirurgische ingrepen. Maar ze wou graag eerst een tussenstap proberen. Tijdens een speurtocht naar andere behandelmogelijkheden had ze ergens gehoord dat een bindweefselbehandeling misschien kon helpen bij ACNES. Met haar toestemming zijn we gaan puzzelen en gaan behandelen, en met succes!

Alle informatie die ze had verkregen op het internet en bij artsen, ging over injecties en chirurgische ingrepen.

Doordat de buikpijn zo ingrijpend was in haar leven, en zij hierdoor zelfs een zwangerschap uitstelde – maakte het succes van de behandeling buitengewoon veel indruk op mij. Na de behandeling vroeg ze: “…of deze behandelmethode niet wat beter vindbaar kon zijn.” Met haar toestemming heb ik een kort artikel geschreven over de behandeling. Dat artikel is hier terug te vinden.

De speciale behandelmethode?

Nu jaren verder, durf ik mijzelf een expert te noemen op het gebied van ACNES en Buikwandpijn. Afgelopen jaren heb ik honderden mensen, die deze klachten ervaren, behandeld. En door kritisch te filteren wat wel en niet werkt, heb ik een speciale onderzoeks- en behandelmethode ontwikkeld. Deze vul ik aan met wetenschappelijk interventies die zichzelf bewezen hebben in andere diagnose & medische gebieden.


Verantwoording

Op deze website deel ik mijn kennis en ervaring. En beantwoord ik vragen over de meest besproken onderwerpen in mijn werk met ACNES en buikwandpijn. De informatie heeft altijd de volgende basis:

  • Mijn persoonlijke expertise: De ervaring en kennis die ik als mens en fysiotherapeut verzamel;
  • Wetenschappelijk onderzoek: Het best beschikbare bewijsmateriaal uit wetenschappelijk onderzoek;
  • Ervaring van mensen met klachten: De waarden vanuit de belevingswereld van de cliënt.